5 lucruri despre iubire care te vor pune pe gânduri

Ești îndrăgostit până peste cap! Trimiți scrisori de dragoste, faci cadouri scumpe, ai senzația că ți-ai da și viața pentru persoana de care te-ai îndrăgostit de două zile? Dar stai! Stop! Respiră puțin adânc! Fluturii ăștia în stomac nu sunt chiar întâmplători. Îndrăgosteala se pare că ține și ea cont de câteva formule chimice, iar cercetătorii sunt puși, ca de obicei, pe adus oamenii cu picioarele pe pământ.

Am selectat pentru voi 5 informații interesante despre iubire, o alfel de perspectivă asupra celei care ne dă cele mai mari bătăi de cap de-a lungul vieții, dar și cele mai frumoase emoții și mai minunate amintiri.

  1. Îndrăgosteala este la fel de adictivă precum cocaina sau nicotina. Și asta pentru că dopamina, o substanță eliberată în prima fază a procesului de îndrăgosteală, se activează și atunci când oamenii consumă cocaină sau nicotină. Practic, întregul proces de îndrăgostire îți conferă aceeași plăcere și fericire pe care le resimți și în urma consumului de astfel de droguri. Doar că, dacă stăm să ne gândim puțin, iubirea este un drog mult mai sigur și cu efecte mult mai puțin dăunătoare pe termen lung.
  2. Iubirea te poate înnebuni la propriu. Atunci când ești îndrăgostit, se înregistrează același nivel de serotonină ca în cazul celor care suferă de tulburarea obsesiv compulsivă. Probabil și de aceea atunci când iubești nebunește pe cineva nu te mai poți gândi la nimic altceva.
  3. Celulele nervoase funcționează mai bine în primul an de relație. O proteină care se găsește în organismul nostru și care este esențială pentru anumite celule nervoase se pare că se înmulțește în această primă perioadă de iubire. Această proteină ne conferă senzația de plutire și de putere.
  4. Dragostea romantică și iubirea dintre o mamă și un copil sunt similare din punct de vedere chimic. Oxitocina este eliberată în ambele situații și asigură o relaționare pe termen lung.
  5. Suntem tentați să ne îndrăgostim de cei care ne seamănă. Pe principiul popular, cine se aseamănă se adună. Iar acest lucru ține în primul rând de latura narcisică a fiecăruia dintre noi.

Concluzia este că…încurcatele sunt căile iubirii! Dar sfatul nostru este să vă trăiți iubirile intens și frumos, să trimiteți scrisori de dragoste, să faceți totul cu suflet pentru cei pe care-i iubiți!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *