De ce ne-am îndrăgostit de Olanda?

Olanda este un loc plin: de culoare, de emoții, de frumos, de tehnologie, un loc în care timpul parcă a luat-o cumva la fugă, în care nimic nu mai este întâmplător și totul vine în sprijinul tău.

Pe la finele lui martie am poposit în Amsterdam, orașul în care totul pare posibil și care te face să vibrezi la fiecare pas. Chiar dacă am prins zile ploioase, pe alocuri și cu vânt, nimic nu ne-a oprit din a străbate străzile Amsterdamului, din a descoperi locuri frumoase, din a parcurge kilometri întregi pe jos, neobosiți și dornici să strângem cât mai multe amintiri.

Am mers în Amsterdam și pentru că este principala noastră sursă de bucurii pentru voi. Aici se află locul magic din care ne întoarcem cu cele mai frumoase plicuri și cu hârtie de calitate, cu instrumente de scris fermecate și cu alte multe elemente care aduc praful de stele atât de necesar în munca noastră. Amsterdamul are multe magazine de papetărie, multe prăvălii de poveste, printre rafturile cărora am fi stat ore întregi, am fi dormit lângă sutele de modele de plicuri și hârtie.

Olanda

Dincolo de vizita noastră în ”interes de serviciu”, ne-am bucurat și de alte experiențe: plimbări pe Jordaan Street, pe Damrak și străzile pietonale, ne-am lăsat hipnotizați de parfumul unic din Bloemenmarkt, nu am ratat șansa de a degusta brânzeturi fine și surprinzătoare, am aflat povestea lui Rembrandt chiar de la sursă și ne-a emoționat enorm istoria celei care a fost Anne Frank. Ne-am înveselit apoi la Heineken Experience, locul în care, și dacă nu ești amator de bere, te vei simți tare bine. Am ieșit putin și în afara Amsterdamului și ne-am bucurat de soarele Haarlemului, de străduțele lui butaforice, cu flori și căsuțe perfecte. Și pentru că timpul a zburat mult prea repede, ne-am promis că vom reveni pentru noi descoperiri și revelații.

Olanda

 

Olanda

Am plecat din Olanda cu zâmbetul pe buze pentru că așa erau toți olandezii. I-am admirat pentru zâmbete, deschidere, prietenie, pentru că nu se opresc din pedalat indiferent de vreme, pentru că au grijă de țara lor și respectă tot ceea ce aceasta le oferă, pentru că transmiteau o stare de bine, de liniște, de frumos, fără a epata cu ceva. Nimic strident, nimic prea prea sau foarte foarte, dozele perfecte din tot ce ai nevoie pentru starea de bine. Am plecat din Olanda cu gândul că stă în puterea noastră să avem o viață tot mai frumoasă prin simplitate și autenticitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *