De ziua internationala a dorului, compunem scrisori terapeutice

     Scrisori de dor – este o zi speciala, ziua internationala a dorului, ziua in care, poate mai mult decat in altele, ne gandim la lucrurile de care ne este dor, la oamenii pe care, din diverse motive, nu i-am mai vazut de foarte mult timp, la emotiile pe care nu le-am mai trait.

     Astazi si in fiecare zi mi-este dor de bunici, mi-este dor de multe alte persoane minunate care au plecat din lumea noastra mult prea devreme, mi-este dor de ceea ce eram in prezenta lor, mi-este dor de ceea ce traiam cu fiecare in parte. Mi-e dor de vacantele de vara din copilarie, de zilele la mare si la munte cu parintii si cu sora mea, mi-e dor de scoala si emotiile ei, de profesori, de exigentele lor, de glumele lor, mi-e dor de colegii si prietenii de la inceput de drum, de primele jocuri si de primele lecturi. Sunt multe doruri in sufletul meu, unele placute, unele care dor.

Scrisori de dor

     Nu sunt prea multe solutii pentru a alina dorul, uneori lucrurile sunt ireversibile si dorul nu poate fi vindecat, cel putin nu in totalitate. Dar doare cel mai tare cand pe langa dor, purtam in suflet regretul ca nu le-am spus celor iubiti ceea ce simtim. De aceea, una dintre temele din terapie la borcan o reprezinta scrisorile terapeutice.  Persoana careia i se adreseaza borcanul este indrumata sa scrie o scrisoare pentru cineva care nu mai face parte din viata ei, o scrisoare prin care sa fie spuse toate lucrurile care au ramas nerostite, o scrisoare eliberatoare, o scrisoare care sa mai estompeze din regrete si durere.

     De ziua dorului va invit sa scrieti si voi astfel de scrisori, dar sa nu uitati si cat de important este sa le spuneti la timp si cat mai des ceea ce simtiti oamenilor frumosi din viata voastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *