O scrisoare plina de emotii

    Scrisoare pentru mama:   „Draga mama,
 Iti scriu eu, copilul tau. Bucatica aia din tine pe care Dumnezeu a ales sa o divida si sa o faca Testamentul tau in aceasta lume. Nici nu știi cate „multumesc”-uri am pastrate pentru tine.”
      Asa incepea una dintre cele mai emotionante scrisori pe care Cutia de Scrisori a avut onoarea si bucuria de a o caligrafia. Cele mai pure, frumoase si autentice sentimente se indreapta fara doar si poate catre parinti, cei care ne sunt alaturi in calatoria asta fascinanta a vietii, fara sa puna conditii, fara sa vrea prea multe lucruri in schimb, doar sa fim fericiti.
      Cand am primit telefonul Argentinei, care ne ruga sa-i facem mamei ei o surpriza, nu am fost convinsa ca nu vorbesc cu un copil. Voce calda, entuziasm cat cuprinde, efervescenta, cam acesta era peisajul transmis prin telefon. Ne-a „amenintat” ca are o scrisoare foarte, foarte lunga si abia asteptam sa primesc textul si sa ma incarc cu trairile ei frumoase.
Masina de scris
      „Iti multumesc pentru ca ai rupt bucati din tine si din sufletul tau ca sa ma plamadesti pe mine. Chiar si acum, mama, cand oamenii imi fura cate o bucata din el, din sufletul meu, tu esti acolo si rupi din sufletul tau ca sa-mi carpesti mie golurile. Mai ai, mama? (…)
        Multumesc pentru fiecare soseta cu otet pe care mi-ai pus-o in picioare atunci cand eram bolnava. Pentru fiecare tinere de mana cand aveam de facut injectii.
     Multumesc pentru fiecare data dintre cele 1968 de ori in care mi-ai citit seara, la culcare, „Baba-Cloanta” si „Roasca-Broasca”.
       Multumesc pentru ca stiu cum miroase cel mai exclusivist parfum din lume. Mirosul tau de mama. Un amestec de lapte, stele, visuri, frezie si mare. Daca as putea, l-as imbutelia intr-o sticluta si m-as da putin la incheieturi atunci cand esti departe si mi-e dor.
        Multumesc de un infinit de ori pentru un infinit de amintiri.
       Si iarta-ma, mama! Iarta-ma pentru ca stiu ca, fara sa vreau, asa cum au rupt si altii bucati din sufletul meu, asa am rupt si eu din al tau. Si atunci am facut sa te doara.”
       Am citit scrisoarea pe nerasuflate si imediat i-am cerut Argentinei permisiunea de a impartasi cu voi fragmente din ea. A acceptat cu sufletul deschis pentru ca un om care simte si traieste asa frumos nu are cum sa se ascunda. Cat de bine ar fi, pentru sufletele noastre si ale celor dragi, sa putem toti sa ne exprimam cu atata usurinta si naturalete. Pentru multi dintre noi e o misiune dificila a spune si un simplu, dar minunat „te iubesc”. Poate ca unii dintre noi nu am fost invatati, nu ni s-a spus pe vremea cand eram prunci. Pentru ca da, copiii invata ceea ce traiesc. Asa ca nu uitati sa traiti in pace, in iubire, intelegere, respect, bunatate, in veselie, cu bucurie si sinceritate, cu demnitate si pretuire pentru frumos.
     „Poate ca pe nimeni nu chinuim atat de mult ca pe propria noastra mama; poate ca pentru nicio dragoste nu sacrificam mai putin: atat de siguri suntem ca ne-a fost data pentru totdeauna si ca intotdeauna ne iarta.” (Jacinto Benavente)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *