Povestile din spatele scrisorilor

Povestile din spatele scrisorilor Totul incepe cu o conversatie cu cel care vrea sa trimita o scrisoare. O conversatie amicala, din care aflam rapid cui ii este destinata scrisoarea, ce vrea sa transmita, formula de adresare si formula de incheiere.

Dar de cele mai multe ori este mult mai mult de atat. In spatele acestor detalii, aparent marunte, se ascunde enorm de multa emotie. Oamenii ne incredinteaza practic povestile lor, iar pentru noi responsabilitatea este imensa. Intrebam: “Vrei sa scriem noi textul sau ni-l oferi tu?”, iar cand raspunsul este “Nu, il scrieti voi” incepe partea noastra de emotie la cote inalte. Pentru ca la fiecare scrisoare trebuie sa ne transpunem in povestea oamenilor, in trairea lor, in cuvintele lor nespuse. De cele mai multe ori, lucram cu linii vagi, mai mult cu ce transpare din spatele detaliilor primite. Nu este deloc usor, sentimentele oamenilor au valente si nuante atat de diferite de la unul la altul incat pare imposibil sa le surprinzi exact intr-o scrisoare, fara sa cunosti perfect personajele povestii. Dar se poate!

Trimite o scrisoare la mare

Cand este vorba de frumos, de iubire, de recunostinta, de respect, de bucurie…se intampla miracole! Cuvintele se asaza ascultatoare pe foaie, simtind si ele importanta pe care o poarta, iar cu fiecare rand emotia noastra creste. Oare este bine? Timpul care se scurge intre momentul in care trimitem textul si cel in care primim feedbackul este destul de greu. Dar reactiile sunt pe masura asteptarii. Bucuria cu care oamenii descopera ca le-am patruns frumos sufletele este cea mai importanta rasplata.

Iar de multe ori, suntem rasplatiti si cu bucuria sincera si surprinsa a celui care primeste darul. Si credeti-ne, sunt de nepretuit surpriza si emotia primirii unei scrisori caligrafiate. Asa ca, deschideti si voi cutia de scrisori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *