Draga vacanta,

Scrisori de vacanta – Ne-am inceput viata impreuna, pe vremea cand eram intr-o vacanta continua. In acele vremuri, nicio grija nu imi umbrea zilele. Nu trebuia sa fac niciun efort pentru a obtine ceea ce imi doream, maximum sa vars doua-trei lacrimi. Timpul a trecut rapid si m-am trezit la scoala. Nu a fost chiar asa rau nici in acea perioada. Ne vedeam de cateva ori pe an, iar vara petreceam impreuna 3 luni superbe. Cate aveam de facut atunci cand ne intalneam: multe carti de citit, iesiri cu prietenii, mergeam la mare, la munte, la bunica, pagini intregi de jurnal scrise, incercari de a scrie si un roman. Si timpul zbura fara sa ne gandim ca va fi din ce in ce mai greu sa ne vedem pe masura ce eu voi creste. Am ajuns la facultate! Si de aici relatia noastra s-a racit considerabil. Dupa primul an de facultate eram deja angajata si nu ne mai puteam vedea prea des. Nici macar de Sarbatori, pentru ca job-ul meu ma tinea departe de tine chiar si in acele zile. Si usor-usor am ajuns sa ne vedem cam 2-3 saptamani pe an.

scrisori de vacanta toscana

Iti duc lipsa, draga vacanta! Mi-e dor sa mai avem timpul nostru, sa ne mai bucuram de 3 luni intregi de libertate. Mi-e dor sa ma trezesc dimineata si sa nu am neaparat un plan anume de urmat, sa nu am ziua organizata pe ore, sa nu bifez nimic in agenda, sa nici nu existe agenda. Mi-e dor sa citesc toata ziua, daca am chef, fara pauza, fara sa fac nimic altceva. Sa termin o carte intr-o singura zi! Mi-e dor de iesirile cu prietenii din timpul zilei! Cand oamenii mari munceau, noi ne plimbam prin Crang, ne faceam planuri, visam…Ciudat este ca de multe ori visam la cum o sa fie atunci cand vom fi adulti, fara sa stim ca ne va fi foarte greu sa ne mai intalnim cu tine, draga vacanta!

Scrisori de vacanta

Asa ca, daca este ceva ce imi doresc enorm de mult, este ca toti oamenii mari sa poata avea cam 4 luni de vacanta pe an! Sa fim din nou ca niste copii, din punctul acesta de vedere. Sa ne putem bucura in liniste de timp frumos si consistent alaturi de proprii copii! Fara ceas desteptator, fara agende, fara programari, fara intalniri care nu ne fac placere, fara obligatii, fara „trebuie”, fara stres, fara presiune! Copii liberi pentru 4 luni pe an! Poate ca asa ne-am prelungi considerabil durata de viata! Da, draga vacanta, as vrea ca acest lucru sa fie reglementat prin lege!

 

Cu mult drag si dor,

Echipa de visatori din Cutia de Scrisori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *