Scrisori pentru o viață

      Scrisori pentru viitor: ”Când se naște un suflet nou, toată tristețea din lume dispare. ” De acest miracol se bucură în primul rând părinții și rudele apropiate, dar și celelalte persoane din contextul de viață al fiecăruia. Este foarte greu să nu te lași vrăjit de acea ființă micuță, plină de candoare și neatinsă de lumesc. Este foarte greu să nu te simți sedus de zâmbete, mai mult invonluntare la început, de gângureli și grimase amuzante. Și este foarte greu să nu-ți dorești ca primul tău cadou pentru acea fărâmă de om să nu fie memorabil.

Cutia de Scrisori se bucură de privilegiu de a compune și  a caligrafia scrisori pentru viitor. Scrisori pe care le vor citi întâi părinții (nu am întâlnit încă părinți care să reziste tentației de a deschide plicul atent sigilat), iar mai târziu puiul de om căruia i-a fost adresată scrisorica. Sunt rânduri care cuprind, cu multă emoție, gânduri pentru cel ce tocmai a venit pe lume, gânduri de bun venit, urări pentru viața ce-i stă înainte. Când așternem pe hârtie toate aceste idei, nu știm de fapt nimic despre micuța entitate. E ca și cum deschizi o carte nouă, ești la pagina de titlu și nu ai absolut nicio idee despre ce urmează. Îți imaginezi doar anumite lucruri, în funcție de titlu și de ce știi despre autor. Așa că, toate gândurile acestea, citite peste ani și ani, vor avea atunci savoarea unui vin bun și vechi. În plus, credem în puterea magică a gândurilor și cuvintelor, credem că un gând bun poate influența evoluția unui om, urările de bine, scrise pe hârtie cu toată emoția, pot marca destine printr-o forță necunoscută.

Scrisori pentru viitor

Lăsăm aici un mic fragment dintr-o astfel de scrisoare, adresată unui suflețel abia venit pe lume.

”Îți dorim timp lung pe acest pământ, bogat în tot ce este esențial, plin de bucurie și de împlinire! Nu îți ascundem faptul că vor fi și momente dificile, așa că vrem pentru tine să fii puternic și curajos, onest și ferm când vine vorba de principiile tale, optimist și luptător când vine vorba de visurile tale! Să iubești viața și să nu irosești nicio clipă! Să îi binecuvântezi pe cei din jur cu iubire, zâmbete și înțelegere! Să fii tu!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *