O scrisoare pentru suflet

cele mai frumoase scrisori

Cele mai frumoase scrisori sunt scrise probabil de către…mame! Ce iubire poate fi mai mare, mai sinceră, mai autentică, mai profundă și plină de semnificație precum iubirea unei mame față de copilul său? Indiferent de vârstă, cei cărora le dai viață rămân copii pe vecie, iar tot ceea ce nutrești pentru ei merge dincolo de stele. O minunată mamă ne-a scris și nouă pentru a ne ruga să transcriem rândurile ei într-o scrisoare cu grijă caligrafiată pentru fiul ei de 18 ani. Lăsăm aici câteva fragmente pline de iubire:

”TU VIAȚA ȘI SUFLETUL MEU,
Îți scriu aceste rânduri pentru ca peste ani să te poți bucura de ele și totodată să le poți întrebuința, dacă eu, mama ta, nu o să mai fiu cu tine.
Viaţa asta este frumoasă şi grea. Depinde doar de tine cât de puţin îţi va fi ea povară şi cât de mult bucurie.
Să păstrezi de la tatăl tău stăpânirea de sine, glasul minţii, plăcerea vieţuirii între oameni și credinţa că mereu se află o portiţă dintr-o încercare rea, aşa cum şi el a găsit-o, fiind totdeauna reazem pentru ceilalţi; iar de la mine hotărârea de a nu te da bătut, încăpăţânarea de a fi mereu mai bun decât ieri şi nestrămutata luptă contra celor mai puţin bune ale firii tale. Atât.
Toate celelalte ale tale să fie, să ţi le plămădeşti potrivit cu simţirile şi gândurile tale. Când toţi îţi vor spune ce să faci, tu singur să socoţi, să asculţi cu inima şi apoi s-o porneşti pe calea aleasă de ţine, nu diriguită de alţii.
Stai şi ascultă, priveşte, cunoaşte-i şi înţelege-i pe ceilalţi şi abia când îi ştii, leagă-te de ei cu mintea și sufletul.Dăruieşte-te pe de-a întregul abia atunci când toţi porii şi toate fibrele din carnea ta îţi vor spune că e momentul. Aşa vei cunoaşte sufletul pereche pe care viaţa nu ţi-l va aduce în drum DECÂT O DATĂ!
Să plângi când lacrimile nerostite par să te sugrume; să râzi mult, ca şi astăzi, din orice, pentru orice, cu oricine. Să vezi că în jurul tău e mult bine şi să ţi-l iei scut pentru clipele când cele rele vor părea că te înving.
Cât despre mine, VOI FI ÎNTOTDEAUNA LÂNGĂ TINE. Chiar şi când nu vei simţi, nu mă vei şti, EU TOT ACOLO VOI FI! Căci tu, copilul meu drag, ești sufletul meu care se întretaie chiar și când doar cu gândul ajung la tine. Iar când te văd simt că DUMNEZEU mi-a dat tot ce am cerut.
Dacă vreodată voi încerca să îţi astup căuşul viselor şi să pun în tine toate câte eu n-am putut face în viaţă, atunci tu să mă iei deoparte şi să îmi aminteşti că părinţii sunt datori să îi facă pe copiii lor oamenii pe care copiii îi aleg să fie!
Când te vor mâna dorinţele de a simţi viaţa la puterea cea mare, avântându-te poate în primejdii nesocotite, să te gândeşti că nu e mai mare suferinţă pe Pământ pentru un părinte decât să supravieţuiască copilului său. Şi abia apoi să porneşti sau nu pe drumul acelor primejdii!!!
Să fii statornic mereu şi să crezi în tine, în ce ţi-e mai scump şi mai arzător. (…)
Acum să-ți trăiești tinerețea este mai de preț decât orice!
Un ultim gând, iubite copil: NIMIC PE LUME NU-I MAI PRESUS DE IUBIREA MEA PENTRU TINE şi toate dimprejur încep să strălucească atunci când te văd.
Şi nicio rătăcire a minţii mele, nicio primejdie, nicio boală sau sfârşitul lumii nu mă va opri vreodată să am şiraguri de mărgăritare în suflet atunci când te privesc.
Cu drag, pentru CEL MAI DRAG,
MAMA TA!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *